Behandeling

Wilt u weten waarom een sportmassage voor uw paard van belang zou kunnen zijn?
Bent u nieuwschierig hoe zo een massage behandeling bij een paard in zijn werk gaat? Lees dan snel hieronder verder!


Waarom sportmassage voor uw paard?


Vaak bouwen spierproblemen zich op over een lange periode van tijd. Dit als gevolg van een slechte of uitblijvende warming up/ cooling down, een slecht passend zadel of een eenzijdige training. Spierproblemen kunnen op alle niveaus
en bij alle disciplines ontstaan. Daarentegen kan een spierprobleem ook plotseling optreden doordat een paard zich verstapt, een verkeerde beweging maakt in de wei of onder het zadel, zich vast rolt etc.
Helaas zal een spierprobleem niet vanzelf verdwijnen waardoor tegenwoordig ook dierenartsen sportmassages bij paarden aanraden.

Sportmassage is niet alleen om de pijn te verlichten en blessures te verminderen, maar ook om eventuele blessures in de toekomst te helpen voorkomen.

Onderstaand enkele voordelen die een sportmassage uw paard of pony kan bieden.
      - Het zorgt voor 70% meer spieropbouw, waardoor de bewegingsvrijheid toeneemt
      - Het paard zal fysiek en lichamelijk beter in balans zijn
      - Zorgt voor een sneller en beter herstel bij blessures
      - De spierspanning wordt positief beinvloed
      - Zorgt voor een betere afvoer van afvalstoffen

Kortom: massages helpen om het paard in goede fysieke conditie te krijgen en te houden. Daardoor heeft het paard meer plezier en functioneert het beter.


Hoe gaat sportmassage in zijn werk?


Tijdens een behandeling bekijk ik eerst de algemene indruk van het paard. Hoe ziet het paard eruit, hoe is hij bespierd
en hoe is zijn bouw? Vervolgens start ik de behandeling door alle spiergroepen die dicht aan de oppervlakte liggen te behandelen. Gedurende deze behandeling worden er verschillende handgrepen toegepast. Deze dienen ervoor om de spieren te stimuleren zich te ontspannen, blokkades te verwijderen, de doorbloeding in de spieren te stimuleren en daarmee de afvoer van afvalstoffen in gang te zetten.
Aan het eind van de behandeling is het van belang dat er zo een vijf minuten aan de hand wordt gestapt met het paard,
dit zodat het paard op gecontroleerde wijze kan wennen aan zijn 'nieuwe houding', tevens bevordert dit weer de doorbloeding en daarmee afvoer van afvalstoffen.
Mocht ik tijdens de behandeling blokkades tegenkomen die verder rijken dan enkel de spieren, ben ik genoodzaakt om u door te verwijzen naar een osteopaat of andere specialist op dat gebied.